Schoorsteenvegen

Wij vegen schoorstenen  en reinigen haarden in de regio Hoorn, West-Friesland, de Kop van Noord-Holland, en hebben daarbij geen wachtlijst. Na telefonisch (voor een afspraak kunt u direct bellen met 06-43 1971 00) of e-mail contact, maken wij een afspraak voor dezelfde of de volgende week.

Kijk voor meer informatie op www.hoekstraschoorsteen.nl

logo Algemene Schoorsteenvegers Patroon BondWij zijn lid van de Algemene Schoorsteenvegers Patroon Bond, de ASPB. De ASPB is de beroepsorganisatie van schoorsteenvegers en schoorsteenveegbedrijven in Nederland. Met elkaar willen wij het vakmanschap en de kwaliteit van dienstverlening op peil hebben en houden. ASPB schoorsteenvegers nemen hun vak serieus. Wij kunnen u adviseren over heel veel wat te maken heeft met de schoorsteen, open haarden, stookgedrag en veiligheid.

Veegbewijs

Met ruim 20 jaar ervaring, bent u verzekerd van een professionele en efficiënte aanpak. Na het uitvoeren van de veegwerkzaamheden verstrekken wij een veegbewijs voor de verzekering. De geldigheidsduur van dit veegbewijs is 1 jaar.

Wij vragen voor één maal schoorsteenvegen 50 euro inclusief btw en voorrijkosten en veegbewijs.

Vschoorsteenbrandoorkom schoorsteenbrand

Bij het stoken van hout, kolen of olie ontstaan onverbrande deeltjes die in het rookkanaal terechtkomen Deze deeltjes hechten zich aan de wand van het rookkanaal en vormen een teer-achtige, zeer brandbare laag die creosoot genoemd wordt.
Bij een temperatuur van ongeveer 500° Celsius (al snel bereikt wanneer u de kachel stookt) vliegt deze laag in brand en de schoorsteenbrand is een feit.

Regelmatig de schoorsteen laten vegen is daarom belangrijk. Bovendien controleert de veger de schoorsteen op scheuren en/of loszittende delen.

Moderne schoorsteenvegers zijn goed opgeleide mensen die getraind zijn om diagnoses te stellen en veilige reparaties uit te voeren in verschillende omstandigheden.