Vloeronderhoud

Hoekstra Vloeronderhoud

‘Stofzuigen is toch genoeg?’wij reinigen musea en gallerieën
U werkt in een representatief gebouw, toch staat u niet altijd stil bij het onderhoud, want: ‘stofzuigen is toch genoeg?’ De meeste soorten vloerbedekking worden als ‘onderhoudsvriendelijk’ verkocht, echter, veelal liggen er te kleine schoonloopmatten waardoor er veel vuil wordt meegelopen.
Daar begint de vervuiling!

Marmoleum

Ondanks dat marmoleum als vloer voor het leven verkocht wordt, heeft ook deze vloer zijn onderhoudsbeurt nodig. De slijtlaag (polymeer) dient op tijd vervangen te worden om het marmoleum niet te beschadigen. Het is afhankelijk van het gebruik, in combinatie met de onderhoudsfrequentie hoe lang de slijtlaag mee kan en groot onderhoud uitgesteld kan worden.

Natuursteen vloeren

een glanzende vloerVloeren met karakter, er is geen één hetzelfde, maar ze hebben wel overeenkomsten met elkaar. Over het algemeen zijn de (marmer) vloeren poreus en zacht.
Daardoor zijn ze slijtage en vlekgevoelig. Met de juiste basisbehandeling en goed onderhoud blijft het een sieraad in het bedrijf.

Tapijt

Om tapijt zo schoon mogelijk te houden moet er regelmatig stofgezogen en gereinigd worden. Na een reinigingsbeurt, is het weer makkelijker stofzuigen: er blijft minder vuil in het tapijt zitten, waardoor de mate van slijtage afneemt. Dit werkt ook nog eens positief op de stofreducering in het hele pand